Η θεραπεία της αιμορροούσας γυναίκας

Μπορούμε να δούμε σε αυτή την ιστορία, σε αυτά τα γεγονότα, τον δικό μας εαυτό. Ο οποίος αιμορραγεί μέσα στα πάθη του, μέσα στις αμαρτίες του, μέσα στην καθημερινότητά του, με τα ποικίλα προβλήματά του. Ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τη θεραπεία του· ο οποίος εαυτός μας δαπάνησε τα υπάρχοντά του ολόκληρα, σε αυτούς που μας υπόσχονται θεραπείες, αλλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας να θρηνεί την μονογενή ψυχή μας, η οποία αποθνήσκει μέσα στην απουσία του Θεού, μέσα στην αμαρτία, μέσα στο σκότος των παθών και των δυσωδών πράξεων οι οποίες μας καλύπτουν.

Και μπορούμε αυτόν όλον τον πόνο και αυτή την δυσκολία, να την μεταποιήσουμε σε κινητήρια δύναμη, για να πάμε να πλησιάσουμε το Χριστό. Με τον ίδιο τρόπο που τον πλησίασαν αυτοί οι δύο άνθρωποι. Να πέσουμε στα γόνατα και να τον παρακαλέσουμε να έρθει στο σπίτι μας. Όχι στο σπίτι μας αυτό το γήινο, αλλά στην ψυχή μας, να ‘ρθει στην καρδιά μας, να αναστήσει την νεκρή ψυχή μας. Να πούμε αυτό που είπε η γυναίκα η αιμορροούσα: «έστω και αν αγγίξω λίγο από τα ενδύματά του θα γίνω καλά»!

Υπόλοιπες Αναρτήσεις

Άγ. Γρηγόριος Παλαμάς

▶Ο Θεός ως πνεύμα είναι ασώματος, και κάτι ασώματο δε βρίσκεται σε έναν ορισμένο τόπο, ούτε περικλείεται σε τοπικά όρια. Ως ασώματος δεν είναι πουθενά,

Περισσοτερα »